Terugbetaling kadervorming

Als senior en leider is het erg aan te raden om af en toe eens op cursus te gaan. Binnen FOS zorgt de TRAVO-ploeg voor een uitgebreid aanbod aan cursussen op elk niveau. Om het aanbod te bekijken ga je naar de FOS-site en klik je op “vorming”.

Nu is het ook mogelijk om die cursussen te laten terugbetalen. Je kan hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente waar je woont. Een overzichtje.

Gent

Op deze pagina vind je alle uitleg. Mocht de pagina niet meer werken: ga dan op de site van stad Gent, en zoek op terugbetaling kadervorming.

Belangrijk: Op het aanvraagformulier is een kader voorzien dat moet worden ingevuld door de verantwoordelijke van de erkende Gentse jeugdorganisatie waarvan de deelnemer lid is. Laat dit dus invullen door een eenheidsleider en niet door bvb het secretariaat van FOS. De erkende Gentse jeugdorganisatie is “204e FOS De Tortels”.

Evergem

Op deze pagina vind je het formulier voor terugbetaling. Mocht de link niet meer werken, ga dan naar evergem.be en zoek bij diensten > jeugddienst > digitaal loket > aanvraag kadervorming.

Lovendegem

Deze pagina geeft wat meer info. Het benodigde document vind je hier. Mocht het niet werken, ga dan kijken in het virtueel loket op de site van de gemeente.

Je gemeente betaalt niet?
Als je gemeente weigert van de kadervorming terug te betalen, dan kan je met een schriftelijk bewijs hiervan aankloppen bij de Jeugddienst van het Stad Gent (Kammerstraat 10, Gent).  Zij zullen het inschrijvingsgeld dan terugbetalen.