Wie zijn we?

Wij zijn een open scoutsbeweging uit Wondelgem, bij Gent. Dat we open zijn houdt in dat onze werking open staat voor iedereen, ongeacht zijn overtuiging, geslacht of afkomst. Elke zaterdag zorgen een twintigtal enthousiaste leid(st)ers voor zinvolle activiteiten voor ongeveer 180 kinderen tussen 6 en 18 jaar.

Waar kan je ons vinden?

Onze wekelijkse vergaderingen vinden plaats op het veld naast de Zulle in Wondelgem. Het adres is:

Scoutslokalen De Tortels
Botestraat 98B001
9032 Wondelgem

Om ons persoonlijk te bereiken, verwijzen we je door naar de pagina Contact.

Welke takken?

Onze werking is opgesplitst in 5 takken, ingedeeld volgens leeftijd. 

  • Bevers (1ste en 2de leerjaar)
  • Welpen (3de en 4de leerjaar)
  • Wolven (5de en 6de leerjaar)
  • Jonggivers (1ste-2de-3de middelbaar)
  • Verkenner-Gidsen / Seniors (4de en 5de middelbaar)

In de pagina Contact  kan je terugvinden bij welke leid(st)ers je terecht zal komen. Contacteer hen wanneer je niet kan komen of wanneer je bepaalde vragen hebt.

Wanneer?

Tenzij anders aangegeven door de leiding is er wekelijks vergadering van 14u00 tot 18u00 in de zomermaanden. In de wintermaanden, tussen PL-APL-weekend en Paaskamp, schakelen we over op wintertijd en gaan de wekelijkse vergaderingen door van 14u00 tot 17u30. Je wordt door de leiding op de hoogte gebracht wanneer een speciale activiteit op, hetzij telefonisch, per brief, per email of via de site.

Rekeningnummer

We hebben twee rekeningnummers. Het eerste rekeningnummer wordt gebruikt voor alle activiteiten die georganiseerd worden door de Leiding: BE72 0018 7824 1716. Dit zijn zaken zoals lidgeld, 4-uurtje, kampen, bezoekdag, eenheidsuitstap, activiteiten van de VG/Seniors, enz…

Het tweede rekeningnummer is het rekeningnummer van ons Bestuursorgaan: BE85 2900 2353 0706 – 204 De Tortels, Anemonenstraat 9, 9820 Merelbeke. Inschrijvingen voor evenementen zoals de Sneukeltoer, eetfestijnen, … kunnen op dit rekeningnummer geschreven worden.

Verhuur Lokaal

Ah, jij zoekt een lokaal om te huren voor een weekendje of zo? Leuk dat je aan ons denkt, maar jammer genoeg moeten wij je teleurstellen: wij hebben geen lokaal ter beschikking dat we kunnen verhuren.